*Nettavisen* Nyheter.

Trump utsetter Kina-toll i to uker

President Donald Trump myker opp stemningen mellom de to landene med en utsettelse av den planlagte økningen i tollavgift på varer fra Kina fra 1. til 15. oktober. Foto: Alex Brandon/ AP/ NTB scanpix

President Donald Trump myker opp stemningen mellom de to landene med en utsettelse av den planlagte økningen i tollavgift på varer fra Kina fra 1. til 15. oktober. Foto: Alex Brandon/ AP/ NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

USAs president Donald Trump sier han vil utsette planlagt toll på kinesiske varer til en verdi av 250 milliarder dollar i to uker «som en gest av godvilje».

Endringen av datoene for å innføre tollen er gjort etter en forespørsel fra den kinesiske visestatsministeren Liu He og «på grunn av det faktum at Folkerepublikken Kina skal feire sitt 70-årsjubileum 1. oktober», forklarte Trump om saken.

Tollsatsen det er snakk om er en varslet økning fra 25 til 30 prosent.

Utsettelsen kommer etter at Kina onsdag kunngjorde at landet vil gi unntak for toll på amerikanske varer i 16 forskjellige kategorier. Blant de produktene som unntas fra toll er smøreolje, kreftmedisin og enkelte løsemidler, går det fram av en uttalelse fra det kinesiske finansdepartementet.

Denne beslutningen fikk bifall fra Trump, som omtalte det som et «smart trekk».

Handelskrigen mellom USA og Kina har pågått et års tid og viser tegn til å dempe veksten i verdensøkonomien merkbart. I oktober vil Kina og USA møtes på nytt for å gjenoppta handelssamtaler.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.