*Nettavisen* Nyheter.

Trump varsler ny Kina-toll

President Donald Trump på Andrews Air Force Base tirsdag. Torsdag varslet presidenten ny Kina-toll. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

USAs president Donald Trump trapper opp handelskrigen med Kina. Varer verdt 300 milliarder dollar får 10 prosents toll fra 1. september.

01.08.19 20:07

Det opplyser den amerikanske presidenten på Twitter.

Tiltaket kommer på toppen av tollen på 25 prosent som allerede er ilagt andre importvarer til en total verdi av 250 milliarder dollar.

Kunngjøringen kommer i etterkant av resultatløse handelssamtaler mellom utsendinger fra USA og Kina i Shanghai tidligere denne uka.

– USA vil den 1. september i tillegg begynne å legge en liten toll på 10 prosent på de gjenværende varene og produktene verdt 300 milliarder dollar fra Kina, skriver Trump.

Presidenten sier også at Kina ikke har fulgt opp løfter som er blitt gitt i de krevende forhandlingene – en økning i de kinesiske kjøpene av amerikanske landbruksprodukter og stans i salget av fentanyl til USA. Fentanyl er et opioid som er årsak til mange overdosedødsfall.

Trump konstaterer imidlertid at handelssamtalene fortsetter.

Nyheten ble dårlig mottatt på amerikanske børser, og særlig Dow Jones- og S&P 500-indeksene svingte markert ned.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag