RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP/Scanpix)

Trump vil ha nye Twin Towers

Sist oppdatert:
Donald Trump liker ikke forslagene til nye World Trade Center.

Onsdag lanserte den amerikanske milliardæren ideen om å rett og slett bygge opp igjen de gamle tårnene, mer eller mindre.

Trumps tårn vil beholde den samme formen som de klassiske tårnene som raste til jorden 11. september 2001, men vil ha 111 etasjer. De gamle hadde 110 etasjer.

Den nåværende planen er å bygge opp det såkalte Freedom Tower, med et spir 1776 fot (541 meter) over bakken. Denne utbyggingen er imidlertid forsinket på grunn av sikkerhetsbekymringer, selv om guvernør George Pataki forsikrer at prosjektet vil gå sin gang.

- Alternativet å ikke bygge er ikke aktuelt, sier Pataki.

Men Trump liker som sagt ikke Freedom Tower-planene.

- Prosjektet ser ut som en søppelplass. En lang rekke brutte vinkler som ikke passer til hverandre. Og dette må vi leve med i hundrevis av år. Det er den verste haugen med møkkaarkitektur jeg har sett i hele mitt liv, sier Trump.

Han mener at Freedom Tower blir som et tomt skjellett, fordi bare 70 etasjer vil bli brukt, mens resten av høyden blir dominert av tomt glass og et spir.

- Bygger vi opp World Trade Center som et skjellett, vinner terroristene, raser Trump.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere