Trump vil nekte alle muslimer å komme til USA

VIL STENGE GRENSENE: Donald Trump vil nekte alle muslimer innreise til USA.

VIL STENGE GRENSENE: Donald Trump vil nekte alle muslimer innreise til USA. Foto: Scott Olson (Afp)

Den republikanske presidentkandidaten vil stenge grensene for muslimer.

07.12.15 23:28

NEW YORK (Nettavisen): Samme dag som Donald Trump får juling i en meningsmåling som viser at 58 prosent av amerikanerne mener at han skader det republikanske partiet, slår presidentkandidaten til med et forslag som vekker sterke reaksjoner i USA.

 

«Donald Trump oppfordrer til en total, fullstendig stopp av innreiser til USA for muslimer inntil våre folkevalgte kan finne ut hva som foregår», sier Trumps kampanjekontor mandag, ifølge MSNBC.

Forslaget kommer i kjølvannet av terroraksjonene i Paris og San Bernardino.

- Uten å se på forskjellige målinger, er det åpenbart for alle at hatet er ubegripelig stort. Hvor dette hatet kommer fra, og hvorfor, er vi nødt til å finne ut av, sier Trump ifølge New York Times.

- Inntil vi kan fastslå og forstå dette problemet og farene det medfører, kan ikke landet vårt være ofre for grusomme angrep av folk som bare tror på Jihad, og ikke har noen respekt for menneskeliv, legger han til.

Forslaget vil neppe kunne la seg gjennomføre med det første, om det i det hele tatt er mulig. USA sjekker i dag ikke religionssynet til personer som kommer til landet. Det har historisk sett også vist seg rimelig enkelt for mennesker å lyve.

Trumps utspill blir møtt med vantro.

- Dette er så antitetisk for USAs historie. Det er utrolig å ha en religionstest for innpass i landet. Jeg kan ikke erindre noen historisk presedens for å nekte innreise basert på religion, sier professor Nancy Morawetz ved New York Universitys jusavdeling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.