Donald Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael T. Flynn tror Hillary Clinton har organisert barneprostitusjon fra en pizzarestaurant i Washington.

Les også: Dette ville iPhone ha kostet om den skulle vært produsert i USA

«Pizzagate»

Konspirasjonsteorien gikk sin seiersgang i sosiale medier under presidentvalgkampen og fikk fornyet aktualitet da en mann væpnet med automatgevær stormet inn i Comet Ping Pong-restauranten søndag.

28-åringen løsnet flere skudd inne i restauranten, men ingen kom til skade. Mannen overga seg etter kort tid, og i avhør med politiet fortalte han at han ville redde de barneprostituerte han hadde lest om på nettet.

Viderebrakt

Historien kunne ha vært over der, men den gang ei. En av dem som åpent har støttet konspirasjonsteorien om Hillary Clintons kobling til barneprostitusjon, er påtroppende president Donald Trumps nyvalgte nasjonale sikkerhetsrådgiver, general Michael T. Flynn.

Flynns 33 år gamle sønn Michael G. Flynn, som fungerer som farens stabssjef, har også videreformidlet både denne og flere andre ville påstander, ifølge Washington Post.

Les også: Modig og viktig at Trump utfordrer Kina om Taiwan

Pizzagate

Flynn senior, som har en fortid som leder for USAs militære etterretningstjeneste (DIA), viderebrakte den såkalte Pizzagate-teorien om Hillary Clinton få dager før valget.

Flynn jr. fester fortsatt lit til teorien, senest i en Twitter-melding etter helgens skyteepisode.

– Inntil #Pizzagate er bevist å være uriktig, er det en sak, tvitret han søndag kveld.

Et par timer senere ytret han seg på nytt i samme sak:

- Bevis??? Jeg må ha truffet en nerve, kommenterte han på Twitter.

Påtroppende visepresident Mike Pence avviser at Flynn jr. er en del av Trumpes overgangsteam.

– Sønnen til pensjonert general Mike Flynn har overhodet ingen rolle i overgangsteamet, sier Pence til TV-stasjonen MSNBC tirsdag.

Konspirasjonsteoretikerne viser blant annet til de mange epostene fra Hillary Clintons private server og hevder at de er fulle av kodede referanser til kidnapping, overgrep og barneprostitusjon.

Ville anklager

Nettsteder som True Pundit har også koblet ekteparet Clinton til den overgrepsdømte mangemillionæren Jeffrey Epstein.

Bill Clinton skal etter at han gikk av som president flere ganger ha benyttet et fly eid av Epstein, som rett nok også har vært en flittig gjest hos Donald Trumps i Mar-a-Lago i Florida.

Flynn jr. har også videreformidlet en konspirasjonsteori om at Marco Rubio er en homofil kokainmisbruker, samt påstander om at Hillary Clinton og hennes rådgiver Huma Abedin har tette bånd til Det muslimske brorskap. (©NTB)

Les også: LO frykter sosial dumping i luftfarten