RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truseprotest mot konemobbing

Sist oppdatert:
Pooja (22) hadde fått nok av ektemannens mobbing.

I protest mot ektemannen og svigerfamilien kledde Pooja Chauhan seg nesten naken og marsjerte gjennom gatene i den indiske byen Rajkot, i delstaten Gujarat, vest i landet.

Protesten vakte oppsikt i byen, som i avisen Times of India, betegnes som svært konservativ. Kun iført undertøy og armbånd gikk Chauhan fra hjemmet sitt og ned på politistasjonen. I hendene bar hun et balltre.

Årsaken var at svigerfamilien til stadighet kom med bitende kommentarer om medgiften hun hadde tatt med seg inn i ekteskapet, melder AP.

Svigerfamilien la ikke skjul på at de mente medgiften var stusselig. At Pooja Chauhan fikk en datter, ikke en sønn, gjorde ikke situasjonen bedre, skriver avisen The Times of India.

Politiet i byen gikk umiddelbart til arrestasjon av ektemannen og hans foreldre. Også naboene til svigerforeldrene ble pågrepet.

- Pågripelsene ble gjort på bakgrunn av Pooja Chauhans anmeldelse, sier politimannen K. Nityanandam til avisen.

Politiet vurderer også reaksjoner mot Pooja etter den uanstendige oppførselen, men avventer en psykologisk evaluering av hennes mentale tilstand.

Pooja og ektemannen giftet seg for tre år siden og helt fram til i dag skal svigerfamilien ha mast om mer medgift. Kravene økte etter at parets datter ble født for åtte måneder siden. For fem måneder tok Pooja med seg datteren Anjali og forlot ektemannen.

Vold og diskriminering av kvinner i India er ikke uvanlig. Det er heller ikke uvanlig at familier krever biler, leiligheter, husholdningsmaskiner, TV-apparater, smykker eller penger i medgift når sønnen gifter seg.

Gutter favoriseres også i det indiske samfunnet, blant annet fordi det ikke kreves medgift når de gifter seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere