RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trygler Tyskland om hjelp

Sist oppdatert:
Madeleines foreldre tryglet tyske turister om hjelp da de besøkte Berlin onsdag.

Portugal er et svært populært ferieland for tyskere, og McCann-foreldrene håper noen kan ha sett noe som kan være nyttig for etterforskningen av datterens forsvinning.

Fire år gamle Madeleine McCann ble bortført fra ferieleiligheten der hun lå og sov torsdag 3. mai. Familien var på ferie i badebyen Praia da Luz på Algarve-kysten, og Madeleines mor Kate har uttalt at hun ikke reiser hjem til England uten Madeleine. I stedet har foreldrene lagt ut på en rundtur i Europa.

Ba om bilder
I Berlin skal de møte Tysklands visejustisminister Lutz Diwell, borgermester Klaus Wowereit i Berlin og den britiske ambassadøren Peter Torry. Rundt klokken 11 holdt de en pressekonferanse.

TV 2 SUMO: Se pressekonferansen her.

Her ba Kate og Gerry McCann tyske turister som var på ferie i Praia da Luz i begnnelsen av mai, om hjelp.

- Hvis noen tyske turister var i området og hvis dere har digitale bilder, kan disse lastes opp på en nettside som er blitt opprettet. Vi er særlig interessert i bilder med folk i bakgrunnen, sa Gerry McCann.

Kate McCann viste fram en pysj lik den Madeleine hadde på seg da hun ble bortført. Pysjen består av en rosa topp og en småblomstrete hvit bukse.

Gerry McCann ba også om tips fra tyskere som kan ha sett en mistenkt som politiet ikke har klart å spore opp, en mann i 35-årsalderen med mørkt hår, mørk jakke og lys bukse. Han ble sett bærende på et barn kort tid før foreldrene oppdaget at Madeleine var forsvunnet, for over en måned siden.

- Ansvarlige
Foreldrene forteller at de er glade for at saken har gjort oppmerksomheten større om andre savnede barn, og tok ikke innover seg de få kritiske spørsmålene som tyske journalister stilte.

- Vi er veldig ansvarlige foreldre, og vi sjekket barna jevnlig den kvelden Madeleine forsvant, sa Kate McCann.

- Jeg kan forstå at folk er forbløffet over alt vi gjør. De første to-tre dagene følte vi oss fullstendig hjelpesløse og lamslått av angst. Vi får styrke av å være aktive i letingen etter datteren vår, og alt vi gjør, har vi gjort etter råd fra eksperter rundt oss, sa Gerry McCann.

Han vil heller ikke kritisere portugisisk politi for ikke å holde dem orientert om utviklingen i saken.

- Hvis vi fikk vite om alle spor, ville få fått håpet opp, og så ville vi blitt knust, om igjen og om igjen, sa Gerry McCann,

- En velsignelse
De to fortalte også at tvillingene Sean og Amelie hjelper dem gjennom den vanskelige tiden.

- Vi er heldige som har dem. De forstår ikke det som skjer, og trenger vår kjærlighet og oppmerksomhet, sa Gerry.

- De klarer seg bra. Det er en velsignelse, faktisk, sa Kate

Onsdag kveld reiser ekteparet videre til Nederland. Madeleine McCann bodde i Amsterdam det første året av sitt liv og foreldrene regner med at det blir tungt å komme tilbake, tre år senere. De dro tilbake til England da Madeleine var ett år gammel og Kate McCann var gravid med tvillingene Sean og Amelie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere