*Nettavisen* Nyheter.

Tsunami-kommentar skapte kaos

Det ble kaos og flere trafikkulykker da flere tusen mennesker rømte fra kysten av Sri Lanka fredag, etter at forskningsministeren uttalte seg om en ny tsunami.

I byen Batticaloa ble skolene stengt umiddelbart, og folk la på sprang fra strendene og kystområdene i byene Matara, Galle og Hikkaduwa sør og sørvest i landet, melder Expressen.

Det er rapportert om flere trafikkulykker langs veiene i sør.

Advarsel
Politiet forsøker å berolige innbyggerne, og forsikrer at det ikke er meldt om noen ny tsunami, og at det ikke er sendt ut noe varsel som tyder på at en ny flodbølge er på vei.

Myndighetene har også kontaktet utenlandske nyhetsbyråer for å undersøke om det finnes noen opplysninger om noe jordskjelv som skulle kunne forårsake slike rykter, uten å finne noe.

Panikken ble trolig utløst av en uttalelse forskningsminister Tissa Vitharan kom med i et radiointervju. Han snakket der i generelle vendinger om at det er mulig at en tsunami også en gang i fremtiden kan komme til å ramme landet.

Denne uttalelsen ble imidlertid oppfattet som en advarsel om en umiddelbar fare, og folk reagerte øyeblikkelig.

Politisjef Chandra Fernando sier ifølge Expressen til AFP at han har iverksatt tiltak for å stoppe ryktene mot å spre seg.

- Jeg har gitt politiet beskjed om å pågripe hver og en som sprer sånne rykter, og ikke vise noen nåde, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.