RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tsvangirai i fatal ulykke

Foto: JON HRUSA (EPA)
Sist oppdatert:
Zimbabwes statsminister er fraktet til sykehus uten kritiske skader. Kona omkom.

Zimbabwes statsminister, Morgan Tsvangirai, er innlagt på et privat sykehus etter å ha vært involvert i en trafikkulykke like sør for Harare fredag.

Hode og nakkeskader
- Vi har fått beskjed om at partilederen vår har vært i en trafikkulykke. Han er skadet, men ikke kritisk, sier talsperson for MDC, Nelson Chamisa, til nyhetsbyrået Reuters.

Den statlige fjernsynskanalen melder at Tsvangirai har pådratt seg hode og nakkeskader.

- Jeg så ham. Jeg snakket med ham. Han gikk selv fra sykebilen og inn på sykehuset. Det kommer til å gå bra, sier statsministerens talsperson, James Maridadi, til frammøtte journalister utenfor sykehuset.

Kolliderte med lastebil
Tsvangirai og kona var på vei til deres hjem i Buhera da føreren av en lastebil i motgående kjørebane mistet kontrollen og traff parets bil.

Statsministerens kone, Susan Tsvangirai, mistet livet i ulykken, bekrefter en anonym kilde i Tsvangirais parti Movement for Democratic Change (MDC) overfor Reuters. De to var gift i 31 år og hadde seks barn sammen.

Mugabe på sykebesøk
Lastebilsjåføren har ifølge Sky News innrømmet at han sovnet over rattet like før han skled over i motsatt kjørebane og krasjet. Svenske Dn.se har snakket med en lokal journalist i Harare som forteller at mange mistenker at ulykken kan ha vært et dårlig gjennomført politisk attentat, men at MDC foreløpig ikke har fremmet noen slike beskyldninger.

President Mugabe ble observert på vei til sykehuset ikke lenge etter Tsvangirais innleggelse.

Tsvangirai ble tirsdag denne uken tatt i ed som landets statsminister, og han har dannet en koalisjonsregjering med president Robert Mugabe og hans parti Zanu-PF. Den nye regjeringen står overfor en rekke utfordringer, deriblant verdens mest alvorlige hyperinflasjon, en koleraepidemi med nærmere 90.000 smittede og 4000 døde, samt alvorlig mat og drivstoffmangel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere