RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tullelapp stoppet fly

Sist oppdatert:
Atter en gang ble et fly omdirigert på grunn av en lapp der det sto at det var en bombe på flyet.

Bare få dager etter en ligende episode ble det igjen funnet en lapp om bord på et fly i Storbritannia som hevdet det var en bombe i flyet.

Politiet har nå bekreftet at lappen var en falsk bombetrussel, melder BBC.

Passasjerflyet ble eskortert av jagerfly til flyplassen i Prestwick i nærheten av den skotske byen Glasgow hvor det landet rundt midnatt norsk tid.

En talskvinne for det Dublin-baserte flyselskapet Aer Arann sier til BBC at en lapp ble funnet av bemanningen kort tid etter avgang fra Luton i England. På lappen stod det at det var en bombe om bord i flyet.

Flyet var på vei til den irske byen Galway fra Luton, da lappen ble oppdaget. Bemanningen varslet umiddelbart sikkerhetstjenesten og flyet med 53 personer om bord ble omdirigert.

Ifølge politiet i Strathclyde er både bemanning og passasjerer i sikkerhet ved flyplassen i Prestwick. Politiet sier natt til fredag at de etterforsker hendelsen og flyplassen holdes avstengt.

Politiet har foreløpig ikke gitt ytterligere opplysninger om saken.

Onsdag denne uka ble et passasjerfly fra Ryanair utsatt for en liknende bombetrussel. Bombetrusselen viste seg senere å være en bløff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere