RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tunisier mistenkt for å ha laget giftvåpen i Tyskland


Politifolk i beskyttelsesdrakter under ransakingen av 29-åringens leilighet tirsdag. Foto: AP/NTB scanpix
Politifolk i beskyttelsesdrakter under ransakingen av 29-åringens leilighet tirsdag. Foto: AP/NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Tysk påtalemyndighet mener 29-åringen som oppbevarte det ekstremt giftige stoffet ricin i leiligheten sin i Köln, ville lage et biologiske våpen.

– Det mistenkes sterkt at intensjonen hans var å produsere biologiske våpen, heter det i en kunngjøring fra påtalemyndigheten.

Så langt er det ikke funnet noe som tyder på at han hadde lagt konkrete planer om et terrorangrep. Men det mistenkes at motivet var knyttet til ekstrem islamisme.

Politi og brannfolk ransaket tirsdag kveld leiligheten hvor mannen bor sammen med sin familie. Eksperter i beskyttelsesdrakter fjernet giftstoffet fra boligen.

Begrepet biologisk våpen brukes vanligvis om bakterier og virus brukt som våpen. Men uttrykket kan også omfatte giftstoffer som stammer fra planter eller andre organismer.

Ricin finnes i kastorbønnene fra planten kristpalme. Den 29 år gamle tunisieren i Köln skal ha bestilt tusen kastorbønner og en elektrisk kaffekvern over internett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere