RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Turist døde i branndrama

Sist oppdatert:
En tysk turist druknet og flere dusin mennesker måtte legges inn på sykehus da det oppstod flere branner i Hellas natt til tirsdag.

Skogbrannene herjet på halvøya Kassandra i Nord-Hellas.

En turist omkom og flere dusin mennesker ble lagt inn på sykehus med pustevansker. En rekke hotell og feriehjem måtte evakueres i løpet av natten.

Tyskeren druknet da han forsøkte å unnslippe et brannrammet område i båt.

Ifølge lokale styresmakter skal flere av brannene være påsatt. Det er svært varmt og vind i området, noe som har gjort slokkingsarbeidet vanskelig. Mange måtte flykte. Se web-TV her

En av de norske turistene fortalte mandag kveld at det brant flere steder på den greske turistperlen.

- Vi så at det begynte å brenne i trærne i nærheten - så vi begynte å løpe ned på stranda. Det er mange branner i skogen, men det går forholdsvis bra - det er en del barn som gråter. Vi skulle egentlig være her i tre uker, men nå vil vi bare hjem, sier Torill Christiansen til TV 2 Nyhetene.

Den norske reiseoperatøren Apollo evakuerte 65 turister som var i fare.

- Disse skal være evakuert fra sine hoteller og befinner seg på stranden. Nå prøve vi å få evakuert våre kunder fra området i løpet av natten, sa direktør Leo Berbu i Apollo til TV 2 Nyhetene mandag.

Til SVT tirsdag morgen forteller selskapet at de vil sende flere mennesker til området for å ta hånd om de reisende. Ingen av skandinavene i området skal være skadd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere