*Nettavisen* Nyheter.

Turist drept ved Israels grense

Foto: Joe Kot (AFP Photo)

En turist fra Ecuador ble drept og fire andre såret da en jordansk lastebilsjåfør åpnet ild på en grenseovergang mellom Israel og Jordan.

19.11.03 22:02

Den væpnede jordaneren ble drept av israelske grensesoldater etter at han begynte å skyte mot en gruppe turister som ventet på å reise inn i Israel gjennom Arava-overgangen, melder NTB-DPA-AFP.

Av de fire sårede var tre turister fra Ecuador. En jordansk sjåfør ble også såret. Den ecuadorianske kvinnen ble truffet i hodet, og døde på sykehus onsdag kveld.

I en erklæring fra den jordanske regjeringen het det at den jordanske lastebilsjåføren hadde forlatt grenseovergangen da han snudde og åpnet ild med et våpen han hadde med seg. En talskvinne sa at sjåføren var fra byen Zarqa som er et kjent arnested for islamsk fundamentalisme.

Den jordanske talskvinnen fordømte angrepet og kalte det en isolert episode.

Arava ligger i nærheten av den israelske rødehavsbyen Eilat og den jordanske havnebyen Akaba.

Mannen åpnet ild fra 20 meters hold mot turistene som ventet ved passkontrollen, ifølge grensevakten Menachem Zernihovsky.

Grenseområdet mellom Jordan og det sørlige Israel er tidligere praktisk talt ikke blitt berørt av voldshandlinger siden det palestinske opprøret startet i september for tre år siden.

Fredsavtalen mellom Jordan og Israel ble undertegnet på Arava-overgangen i 1994. Overgangen brukes mye av turister mellom Israel og den jordanske fortidsbyen Petra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.