En russisk turist på Kreta ble reddet etter å ha drevet 20 timer på havet på en luftmadrass. Et fly tilhørende Det europeiske grense- og kystbyrået Frontex oppdaget kvinnen fra luften og fikk tilkalt et redningsfartøy.

- Tidlig om morgenen den 28. juni var en slovakisk patrulje, utsendt av Frontex i Hellas i operasjonen «Poseidon Sea», involvert i en søk- og redningsoperasjon da den greske kystvakten anmodet vårt fly til å søke etter en savnet person i havet over Rethymno på Kreta, skriver Frontex i en e-post til Nettavisen.

- Klokken 10.40 klarte flyet vårt å lokalisere den savnede personen, som fløt på en luftmadrass, ni nautiske mil fra Rethymno og én nautisk mil fra kystlinjen til Larvis. Basert på vår informasjon ble et fartøy fra den greske kystvakten sendt ut og reddet den 55 år gamle kvinnen, som hadde vært ute på havet i rundt 20 timer, skriver Frontex i uttalelsen.

Drev ut til havs

Det er ennå uklart om kvinnen sovnet på luftmadrassen eller om det var sterke havstrømmer som drev henne ut til havs.

Kvinnen befant seg ute på havet en dag og en hel natt, før hun til slutt ble reddet.

Kvinnen, som er fra Zelenograd utenfor Moskva, ferierte sammen med ektemannen og datteren i feriebyen Rethymno på Kreta.

Familien varslet redningspersonell på Kreta da 55-åringen ikke kom tilbake til hotellrommet etter et ettermiddagsbad.

Kvinnen ble brakt i land av et redningsfartøy og ble innlagt på sykehus. Hun led av både hjerteproblemer og nedsatt kroppstemperatur.

Ekstremt solbrent

Datteren postet på sosiale medier at «mirakler skjer».

Videre skal datteren ha opplyst at moren ble ekstremt solbrent etter å ha ligget på luftmadrassen i mange timer under den stekende solen, ifølge neakriti.gr og The Sun.

Greske medier skriver at kvinnen var heldig som overlevde.

- Hun overlevde til tross for en kald natt, sterk vind, tidvis regn og til og med en tordenstorm, skriver lokale medier, ifølge The Sun.

- Hennes kroppstemperatur var så lav som 32 celsiusgrader, noe som forårsaket hypotermi.

Temperaturen på dagtid på Kreta kan nå 35 varmegrader, mens på nattestid kan temperaturen falle ned til 18 grader.