*Nettavisen* Nyheter.

Turistene svikter USA

Skjerpet sikkerhet ved innreise skaper dårlige kår for turisttrafikken i USA.

(SIDE2): Mens resten av verden opplever en økende turisme, går tendensen i motsatt retning i USA. Nå krever reiselivsnæringen i landet at myndigheten griper inn.

Ny rapport

I en rapport, som ble offentliggjort tirsdag, heter det at utenlandske turister lar seg avlede av en utbredt oppfatning om at innreisevisum både er komplisert og forvirrende. Sikkerhetstiltak iverksatt etter terroraksjonene 11. september 2001.

Sikkerhetsminister Michael Chertoff og utenriksminister Condoleezza Rice erkjennete allerede i januar at disse tiltakene ga næringen store problemer. Men deres initiativ for å redusere vanskelighetene rundt turistvisum har ikke resultert i økt trafikk.

Halvåpne dører

- Oppfølgingen har nærmest vært ikkeeksisterende, sier Vince Wolfington, amerikansk representant for World Travel & Tourism Council, til USA Today.

- Vi har halvåpne dører, forklarer Wolfington, og refererer til utenriksdepartementets initiativ, «Open Doors».

Departementet har så langt ikke kommentert rapporten.

Her kommer det blant annet frem at i løpet av de fem siste årene har den internasjonale turisttrafikken økt med 17 prosent. I den samme perioden har USA hatt en nedgang på fire prosent av utenlandske reisende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag