*Nettavisen* Nyheter.

Turister savnet etter båthavari

Foto: SCANPIX/REUTERS

Tre svensker er blant 17 turister som er savnet etter en båtulykke i Thailand tirsdag. Utenriksdepartementet avkrefter at det er norske blant de savnede.

25.01.05 10:24

Se innslag på web-TV (abonnement)

Ni personer er bekreftet omkommet og 17 savnet etter ulykken utenfor øya Koh Samui på østkysten av Thailand. Blant de savnede er tre svensker, to ungarere, en tysker, en østerriker, en sveitser og en brite, melder Reuters.

- Tre personer med svenskklignende navn er savnet, sier Jan Janonius ved det svenske utenriksdepartementet til Aftonbladet. Den svenske ambassadøren i Thailand skal være på vei til Koh Samui.

Tragedien i turistparadiset kommer en måned etter flomkatastrofen som rammet vestkysten. Fortsatt er 786 svensker savnet.

Sjekket ut nordmann
De første meldingene gikk ut på at en nordmann var blant de savnede. Dette avvises av Utenriksdepartementet.

- Vi fikk først meldinger om at det var en norsk kvinne på savnetlisten, men fikk senere beskjed om at hun var i god behold, sier pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ifølge Sandsten vil ambassaden i Bangkok sende personell til Koh Samui for å undersøke saken.

Sertifisert for 25
De døde er beskrevet som en amerikaner i 30-årene, to vestlige menn, en vestlig kvinne og tre thailendere.

En svensk kvinne som var med i båten, har snakket med familien hjemme i Sverige og fortalt at hun klarte seg, melder Aftonbladet.

Båten hadde hentet turister som hadde deltatt på måneskinnsfest på øya Koh Phangan da ulykken skjedde. Båten var dimensjonert for rundt 25 passasjerer, men det skal ha vært rundt 40 personer om bord.

Et øyenvitne forteller at båten var så full av folk at mange måtte stå. Mange av turistene var beruset.

-Det fantes ikke sitteplass for meg. Ingen ble tilbudt redningsvest, sier den 28 år gamle thailenderen Intat Haechoo ifølge Reuters.

Ulykken har trolig skjedd svært raskt. Guverøren i provinsen Surat Thani bekrefter overfor thailandske media at redningsvestene fortsatt lå under setene i båten. Det er heller ikke funnet merker på skroget etter grunnstøting eller kollisjon på skroget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag