RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Turister skal få mer hjelp

Sist oppdatert:
Utenriksdepartementet satser på populære ferieland.

(SIDE2): I typiske turistland styrker Utenriksdepartementet (UD) bemanningen. Årsaken er at nordmenn kommer ut for mange problemer når de er på reise i utlandet, skriver Dagsavisen .

En av årets feriefavoritter er Tyrkia, og nå skal Norge få en ny honorær konsul i Alanya som følge av det økende presset fra Syden-turistene.

- I tillegg jobber Sjømannskirken med å bli permanent etablert i Alanya, fordi den ser et behov for det, både i forhold til turister og nordmenn som bor fast der, sier Norges ambassadør i Tyrkia, Cecilie Landsverk, til avisen.

En ny stilling som norsk generalkonsul ble nylig opprettet i Alicante i Spania. UD er også i ferd med å åpne et nytt konsulat i Kina.

- Når mange nordmenn bosetter seg i dette området, i tillegg til at det er mange reisende dit, øker også behovet for mer hjelp fra norsk utenrikstjeneste, sier kommunikasjonsrådgiver Kristin Melsom i UD.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere