RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Turiststengt i Tibet

Sist oppdatert:
Turoperatørene holder utlendingene borte fra Tibet.

(SIDE2): Det er ikke enkelt å komme seg inn i Tibet uten å bli med statlige reisearrangører på tur. Etter helgens protester i Lhasa, mot okkupasjonsmakten Kina, har også disse stilt inn sin virksomhet.

Tur- og hotelloperatører i Kina som nyhetsbyrået AFP har vært i kontakt med, sier at utenlandske turister enten har forlatt Tibet, eller blitt nektet inngang.

Innstilte turer
- Vi har fått beskjed om at det ikke vil være mulig å sende våre kunder til Tibet før etter 31. mars, sier Cathrine Løhren til Side2. Hun er daglig leder hos KinaReiser, som har flere turer til Tibet på programmet.

- Vi har innslit de turene vi hadde til Tibet nå og forandret reiseruten. Noen kunder skulle innom denne delen av landet, men det er egentlig ikke sesong før mot sommeren og utover høsten, forklarer hun.

Drar til Beijing
De aller fleste som reiser med KinaReiser drar til Beijing, drar til terrakottahæren i Xian og så tar de turen eventuelt sørover mot Shanghai.

For de som ville ha med seg Tibet på en rundtur gjennom Kina er det bom stopp.

- Folk er skuffet, men det så mye annet å se i Kina, forklarer Løhren.

- For tiden er det mange på påsketur i Beijing, men vi har ikke fått noen tilbakemeldinger på at konfliktene i Tibet har skapt noe uro blant våre reisende, presiserer hun.

Kinesiske turister
I Norge som for alle andre som ønsker å reise til Tibet, så er det nå umulig å få innvilget tillatelse fra kinesiske myndigheter.

I fjor var det 365.000 som besøkte landet. En økning på 136 prosent i forhold til året før og ifølge regionens turistmyndigheter ga denne turisttrafikken en avkastning på 135 millioner dollar. Den største gruppen med turister kommer fra andre deler av Kina. I alt fire millioner tok turen til Tibet, eller Xizang som kineserne liker å kalle området.

De fleste kommer for å oppleve fjellkjeden Himalaya fra nordsiden og besøke de tibetanske klostrene og få et innblikk i den tibetanske buddhismen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les også:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere