RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tusen kroner i burka-bot

Foto: Ole Berthelsen (TV 2 Nettavisen)
I den belgiske byen Maaseik risikerer kvinner som går med burka 1000 kroner i bot.

MAASEIK, BELGA (TV 2 Nyhetene): Maaseik var bare en stille, kristen småby bortgjemt i et hjørne av Belgia – inntil seks burkakledde kvinner dukket opp i bybildet.

Telefonen begynte å kime på ordfører Jan Creemers’ kontor. Innbyggerne var opprørte.

- Jeg inviterte kvinnene opp på mitt kontor to ganger. De sa til meg at det ikke var noe problem for dem. Jeg sa at for meg og mitt lokalsamfunn er det et problem, forklarer ordfører Creemers.

- Ekstremt med bot
Dermed initierte han en lokal lov, som gjør det straffbart, med inntil 1000 kroner i bot, for å vandre rundt med burka blant byens 24.000 innbyggere.

En av innbyggerne er marokkanske Maima Acheboune. Hun ville selv ikke brukt burka, men synes et lovforbud er overkant ekstremt.

- Hvis de virkelig tror på religionen og det er derfor de går med burka, og ikke fordi de er tvunget til det bør det være greit, mener Acheboune.

- Majoritetens stemme
- Jeg tror jeg er stemmen til en stille majoritet – som ikke snakker om problemet, men som tenker mye på det, sier ordføreren.

I byens moské var det ingen som ville snakke med TV 2 Nyhetene om det lokale burkaforbudet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere