*Nettavisen* Nyheter.

Tusener deltok i begravelsen

Tusenvis av mennesker møtte opp i begravelsen i Beirut for å vise sin respekt til den drepte Pierre Gemaye.

23.11.06 21:03

Store forsamlinger vandret med flagg i gatene i Beirut og ropte antisyriske slagord. Dermed ble hele begravelsen forvandlet til et politisk oppmøte.

Den libanesiske industriministeren Pierre Gemaye ble skutt og drept i bilen sin tirsdag, og libanesiske myndigheter hevder at det er Syria som stod bak attentatet. Men Syria blånekter for å ha vært involvert i drapet. FN skal bistå med å etterforske drapet på anmodning fra libanesiske myndigheter.

Veivet med politiske flagg
Liket til den 34 år gamle politikeren ble fraktet til Katedralen i Beirut fra hans hjem i landsbyen Bikfaya, melder BBC. Dusinvis av busser og biler fulgte kortesjen, og folk veivet med politiske flagg. I tillegg var det en del plakater hvor den syriske presidenten Bashar al-Assad var avbildet med slagordet «stans din sivile krig».

Krever presidentens avgang
Tidligere president Amin Gemayel, som er faren til den avdøde Pierre Gemaye, kom med en klart appell under begravelsen og krevde avgangen til den pro-syriske presidenten Emile Lahoud.

- La oss love oss selv og Libanon at den andre uavhengige oppstanden startet i dag, og ikke vil bli avsluttet før den er realisert, sa han.

Gemaye er den femte anti-syriske politikeren i Libanon som er blitt drept i løpet av de siste to årene. Drapet har resultert i store politiske spenninger I Libanon, og seks pro-syriske politikere har trukket seg fra sine stillinger de siste dagene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.