*Nettavisen* Nyheter.

Tusener evakueres - Norge nøler

Franske statsborgere i kø for å bli evakuert fra Abijan 9. november. Foto: (AFP/Scanpix)

Franske myndigheter vil evakuere inntil 8000 franske borgere fra Elfenbenskysten. Også FN har startet evakuering. Norske myndigheter avventer samtidig situasjonen.

10.11.04 12:00

Det befinner seg rundt 14.000 franske borgere i landet. Myndighetene vil evakuere mellom 4000 og 8000 av dem.

- Dette skjer på frivillig basis. Vi har ikke tenkt å evakuere alle franske borgere, for det er for mange av dem, sier en talsmann for den franske ambassaden i Abijan ifølge AP.

Vurderer fra time til time
Norske myndigheter avventer situasjonen. Den norske ambasaden er stengt, og ambassadepersonalet holder seg hjemme. Så langt er det ikke planer om å evakuere noen av 53 nordmennene som Utenriksdepartementet vet befinner seg i landet. Samtlige skal være i Abijan eller området rundt byen.

- Vi vurderer situasjonen fra time til time, og har ennå ikke tatt noen beslutning om en eventuell evakuering. Men vi følger selvfølgelig med på hva franskmennene gjør, sier fungerende pressetalsmann Eirik Bergesen til TV 2 Nettavisen.

FN-ansatte trekkes ut
FN vil evakuere rundt 40 medarbeidere. Disse oppholde seg blant en gruppe på over 1000 personer som søkte tilflukt i FN-hovedkvarteret i Abijan for å unnslippe opptøyer og plyndring.

En annen gruppe på 1600 utlendinger oppholder seg på en fransk militærbase.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.