RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tusener protesterer mot Saakasjvili i Georgia

Sist oppdatert:
10.000 mennesker samlet seg fredag i Tbilisi for å vise sin motstand mot landets leder.

Tbilisi (NTB-Reuters-AFP): Georgias president Mikhail Saakasjvili står overfor sin største politiske prøvelse siden krigen i august. Om lag 10.000 mennesker samlet seg fredag i Tbilisi for å vise sin motstand mot landets leder.

– Vi begynner en ny protestbølge. Vårt viktigste krav er frie og rettferdige valg neste vår, sier opposisjonsleder Levan Gatsjetsjiladze.

Mange av demonstrantene hadde på seg hvite skjerf og armbånd, de samme symbolene som ble brukt under fjorårets demonstrasjoner.

Da satte Saakasjvili inn opprørspoliti mot folkemassene, som også stormet en fjernsynsbygning slik at opposisjonens TV-sendinger ble tatt av luften.

Misnøyen med Saakasjvili har vokst siden den fem dager lange krigen med Russland i august, som endte med at to utbryterrepublikker tok enda et skritt mot Russland.

Men opposisjonen i Ukraina er splittet og ser foreløpig ikke ut til å kunne utfordre Saakasjvili.

Fredagens demonstrasjon hadde langt mindre oppmøte enn fjorårets protest, som varte i dagevis. Årsaken kan være at mange er skeptiske til å skape en mer ustabil situasjon i landet, fordi de mener det kan tjene russiske interesser og ikke georgiske.

Det ledende opposjonspartiet i nasjonalforsamlingen, Kristendemokratene, ville ikke være med på fredagens demonstrasjon.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere