RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tusenvis av soldater i Sør-Libanon

Foto: Scanpix/AFP
Sist oppdatert:
Flere tusen israelske soldater opererer nå i Sør-Libanon. - Invasjonen har begynt rett for nesene våre, skriver israelske journalister.

Les nyhetene på mobil i sommer! Her setter du enkelt opp mobilen din.

«Bakkeinvasjonen har begynt rett under nesene våre,» skriver Amos Harel og Avi Issacharoff i den israelske avisa Ha'aretz. «Det som ble beskrevet som en mindre operasjon torsdag var i realiteten et ganske stort angrep.»

Spesialstyrker
Flere spesialstyrker har gått inn i landsbyer der de gjennomfører ransakelser og går inn i harde nærkamper med Hizbollah, skriver de militære korrespondentene.

Bombingen fra lufta har ikke avstedkommet de ønskede resultatene. Flere tusen israelske soldater opererer nå Sør-Libanon, der de blir møtt av en velorganisert, godt trent og sterkt motivert Hizbollah-styrke.

Blant annet leter de etter tunneler som Hizbollah har gravd og der deres aktivister gjemmer seg. Disse tunnelene skal være gravd under boliger i ulike landsbyer. Her skjuler Hizbollah også rakettene sine, skriver Ha’aretz.

- Har mistet fire soldater
Israelske styrker fortsatte sitt angrep på Libanon på morgen fredag, ifølge vitner nyhetsbyrået AP har snakket med. Den israelske hæren bekrefter fredag morgen at fire israelske soldater er drept i kamp med Hizbollah.

En stor eksplosjon ble blant annet hørt i Beirut. Ifølge TV-kanalen Al-Arabyia var angrepet rettet mot en forstad i sør av byen der store Hizbollah-styrker holder til.

Ifølge Al-Jazeera skal en person ha blitt drept og en annen såret i angrepet. Dette er imidlertid ikke bekreftet fra offisielt hold.

Israelske flyangrep ble også gjennomført mot byen Nabi Sheet i Bekaadalen, hvor det er kjent at Hizbollahs geriljasoldater er kjent for å operere.

Også en vei og en bru i Tyr skal ha blitt bombet.

Svekke og ødelegge
I løpet av to dagers kamper er åtte israelske soldater fra de mest trente enhetene drept. På den annen side har antallet raketter skutt mot Israel falt, og er nå nede i 35-40 i døgnet mot flere hundre.

Soldatene i Sør-Libanon konsenterer seg om å rense grenseområdet for Hizbollah-baser og angripe landsbyer der Hizbollah skyter fra.

- Når den israelske hæren (IDF) oppdager at Hizbollah skyter raketter mot Israel fra en gitt landsby, vil hæren oppfordre innbyggerne om å forlate landsbyen for deretter å bombe den - slik at Hizbollahs taktiske kapasitet blir ødelagt, sier øverstkommanderende i IDF, Dan Halutz.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere