RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tusenvis demonstrerer etter gruvetragedien

En av demonstrantene i Ankara skriver «Drap» med en kullbit på gaten under demonstrasjonen der det regjerende partiet AKP får skylden for de mange dødsfallene etter gruveyulykken mandag i Soma.
En av demonstrantene i Ankara skriver «Drap» med en kullbit på gaten under demonstrasjonen der det regjerende partiet AKP får skylden for de mange dødsfallene etter gruveyulykken mandag i Soma. Foto: Reuters / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Flere er skadd og mange arresterte under demonstrasjoner etter gruveulykken i Soma.

Protestene sprer seg til stadig flere byer i Tyrkia.

I løpet av kvelden har i underkant av 4.000 mennesker deltatt i protestene i hovedstaden Ankara. Her sto politiet klare med tåregass, vannkanoner og gummikuler for å slå ned på uroen, som har spredd seg til flere tyrkiske byer etter gruvetragedien i byen Soma.

Gummikuler
Demonstrantene i Ankara prøvde i utgangspunktet å marsjere fra et universitet i hovedstaden til energidepartementet før de ble stoppet av politiet.

I Soma gikk opprørte innbyggere og pårørende til angrep på statsminister Recep Tayyip Erdogans bil etter hans pressekonferanse ved ulykkesstedet. Ifølge Hürriyet Daily News måtte statsministeren søke tilflukt i et kjøpesenter.

Innbyggerne i Soma, og flere andre steder, ble kraftig provosert av Erdogans uttalelser om at gruveulykker er helt vanlig. Så sent som i mars skal Erdogans parti AKP ha avslått opposisjonens ønske om en ny gransking av gruvesikkerheten i området.

Demonstranter diskuterer med sikkerhetspolitiet under demonstrasjonen i Ankara etter den store gruveulykken i Soma mandag.


Flere byer

I tillegg til i Sana og Ankara, viste også flere tusen sin misnøye i Istanbul onsdag kveld. Fagforeningsmedlemmer ropte slagord mot regjeringen mens de marsjerte mot gaten Istiklal, en av hovedavenyene, i millionbyen. Noen ble skadd og arrestert i sammenstøt med politiet, melder AFP.

245 mennesker er bekreftet omkommet etter eksplosjonen i gruva i Soma. Om lag 120 mennesker er savnet.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere