Tusenvis strandet på flyplass

Foto: MIGUEL MEDINA (Afp)

Nesten 60 flyavganger var innstilt på Paris' hovedflyplass Charles-de-Gaulle julaften.

25.12.10 09:23

Tusenvis av reisende er strandet på Paris' hovedflyplass Charles-de-Gaulle julaften. Kaldt vær er grunnen til at nesten 60 flyavganger er innstilt.

Mangler glykol

Franske luftfartsmyndigheter sier at halvparten av avgangene fra flyplassen er innstilt inntil klokken 13 julaften. Det skal ha vært store problemer med å avise flyene i kulden.

Flyplassen har heller ikke nok glykol, eller kjøleveske, heter det i en melding fra franske luftfartsmyndigheter.

- 58 fly er innstilt ved Charles-de-Gaulle i dag. Det betyr at 6-7000 passasjerer er rammet, bekrefter den franske samferdselsministeren Nathalie Kosciusko-Morizet.

- 2000 av disse passasjerene oppholdt seg på flyplassen i morgentimene, presiserer hun.

Samferdselsdepartementet tror omtrent halvparten av de berørte antakeligvis ikke vil få flytransport ut av flyplassen i løpet av julaften.

Evakuert fra terminal

Fredag ettermiddag ble også rundt 2000 mennesker evakuert fra terminalbygget på Charles-de-Gaulle-flyplassen i Paris på grunn av store mengder snø på taket. Nærmere bestemt, det hadde samlet seg 60 centimeter snø på taket.

Taket over terminalbygget kollapset delvis noen uker etter at terminalen åpnet i 2004. Fire personer omkom i ulykken og seks andre ble skadd, melder NTB.

Gransker Heathrow-kaos

De mange britiske flyplassene, inkludert Heathrow, opererer nesten som normalt etter at snøstormer og det kalde været har skapt trøbbel for juletrafikken.

Det spanskeide selskapet som eier og driver Heathrow og en rekke andre flyplasser, BAA, opplyste allerede torsdag kveld at over 90 prosent av flyavgangene nå gikk etter rute.

BAA har bedt en gruppe eksperter fra andre flyplasser og fra flere flyselskaper om å granske hvorfor Heathrow ikke klarte å håndtere snøen og hvordan situasjonen kunne bli så kaotisk.

- Granskningen vil forhåpentligvis gi svar på hvorfor det gikk så galt, og hva vi kan gjøre for å hindre at det skjer igjen, sier administrerende direktør i BAA Colin Matthews.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.