RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV-tabbe ga SMS-storm

En helt vanlig kinesisk mann fikk mobilen oversvømt av SMS-meldinger etter en tabbe på kinesisk tv.

Nå er kinesiske Chen Bing tilkjent 1700 kroner som kompensasjon for skredet av tekstmeldinger som rammet ham etter TV-tabben.

Lest opp på tv
Det var i juli 2004 at Bings mobilnummer ble benyttet i en scene i den populære TV-serien ”Chinese Police September Storm”. For sikkerhets skyld ble nummeret lest sakte opp av en av hovedrolleinnehaverne, slik at seerne fikk rikelig med tid og anledning til å notere det ned.

Og noterte, det gjorde de.

Gåtefullt og plagsomt
For snart begynte titalls, hundrevis og tusenvis av gåtefulle og tilsynelatende meningsløse meldinger å strømme inn på mobilen til Bing. Selv hadde han ikke sett TV-episoden, så han skjønte ikke det plukk av det som foregikk.

Retten har fastslått at TV-produsentene burde sjekket hvorvidt nummeret var i bruk før de benyttet det i serien. For rundt regnet 3000 plagsomme tekstmeldinger har Bing blitt tilkjent i underkant av 1700 kroner i erstatning.

Det er ikke kjent hvorvidt Bing har beholdt mobilnummeret sitt, melder BBC.

Denne saken er hentet fra Mobilen.no.

PS: Simon Cowell, kanskje mest kjent som Idol-dommer, leste opp nummeret til meddommer Louis Walsh i den engelske talentserien The X Factor. Resultatet av dette skal ha vært en enda større flom av meldinger til den kjente manageren. I Norge hadde vi også en sak i forbindelse med Team Antonsen som de fleste husker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere