RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV-titting gir økt astma-risiko hos barn

Sist oppdatert:
To timer tv-titting dobler risikoen for astma.

Barn som ser på TV mer enn to timer om dagen, har dobbelt så høy risiko som andre barn for å utvikle astma, konkluderer britiske forskere.

Over 300 millioner mennesker verden over har astma, som er den mest vanlige kroniske sykdommen som rammer barn.

I enkelte land lider hele 30 prosent av alle barn av astma, viser statistikk fra Verdens helseorganisasjon.

Britiske forskere mener nå å kunne knytte sykdommen til fedme og mangel på mosjon hos barn, og har funnet at barn som ser på TV mer en to timer om dagen har nesten dobbelt så høy risiko for å få astma som andre.

Forskerne ved University of Glasgow, som har undersøkt 3.000 barn under tolv år, publiserer sine funn i siste utgave av tidsskriftet Thorax.

- Dette føyer seg inn i rekken av beviser som knytter mangel på mosjon og overvekt til økt risiko for astma, sier Elaine Vickers i den britiske organisasjonen Asthma i en kommentar til undersøkelsen.

- Undersøkelsen knytter for første gang direkte stillesittende atferd i svært ung alder, til høyere risiko for astma senere i barndommen, konstaterer hun.

Den britiske undersøkelsen inkluderer ikke tiden barna tilbringer foran TV- og PC-spill da dette var mer uvanlig på midten av 1990-tallet da forskerne først begynte å intervjue foreldrene om barnas vaner.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere