*Nettavisen* Nyheter.

Tvang fange til å onanere

Sersjanten Ivan Frederick erklærte seg onsdag skyldig i å ha tvunget en fange til å onanere og flere andre tilfeller av mishandling i Abu Ghraib-fengselet.

20.10.04 15:50

- Jeg skulle ikke ha gjort det. Jeg visste det var galt, og jeg var klar over at det var en form for mishandling, sa Frederick til militærdomstolen som var samlet utenfor Bagdad onsdag.

Frederick, som er i militærpolitiet, forklarte onsdag for en krigsdomstol i Bagdad at han hadde forsøkt å ydmyke fanger. 38-åringen sa seg skyldig i usømmelig opptreden, overfall og flere andre tiltalepunkter, melder Reuters.

Stablet nakne fanger
Frederick er blant annet tiltalt for å ha «stablet» nakne fanger i en pyramide og for å ha tvunget en fange til å onanere.

- Jeg grep ham i albuen, la den på penisen og beveget den fram og tilbake. Så løftet jeg hetten, viste han med hånden, og sa han skulle fortsette å gjøre det på seg selv, forklarte Frederick til dommerne onsdag.

Lynndie England
Frederick er den tredje amerikanske soldaten som blir stilt for krigsrett etter fangeskandalen. De to første erklærte seg også skyldige, og fikk mellom åtte og tolv måneders fengsel.

Klikk på bildet for å forstørre.

Blant de andre tiltalte som venter på rettssak er den kvinnelige soldaten Lynndie England. Hun fikk nylig et barn sammen med den antatte hovedmannen bak mishandlingen, Charles Graner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag