RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tvangsmating av fanger blir lovlig i Israel

Israels nasjonalforsamling støttet forslaget fra regjeringen og statsminister Benjamin Netanyahu om å tillate tvangsmating av fanger.
Israels nasjonalforsamling støttet forslaget fra regjeringen og statsminister Benjamin Netanyahu om å tillate tvangsmating av fanger. Foto: Pool (Reuters)
Sist oppdatert:
Israelske folkevalgte har vedtatt en lov som åpner for tvangsmating av sultestreikende fanger.

Etter en langvarig diskusjon i nasjonalforsamlingen Knesset ble loven torsdag vedtatt med knapp margin med 46 stemmer for og 40 mot.

Myndighetene i Israel har lenge vært bekymret for at sultestreiker blant fengslede palestinere kan føre til dødsfall og protester i de okkuperte palestinske områdene. Heretter blir det altså mulig å forhindre dødsfall ved å tvinge mat i fangene.

Den israelske legeforeningen mener tvangsmating er en form for tortur. Lovforslaget har møtt sterk motstand fra legeforeningen, som nå oppfordrer sine medlemmer til å ignorere loven og nekte å tvangsmate fanger hvis de blir bedt om å gjøre det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere