*Nettavisen* Nyheter.

Tviler på at Syria testet kjemiske våpen

Tyske etterretningskilder sier de ikke har noen opplysninger som kan bekrefte meldingene om at Syria har testet kjemiske våpen i Darfur-provinsen i Sudan.

16.09.04 18:53

Syria skal i samarbeid med Sudans regjering ha testet kjemiske våpen på den svarte befolkningen i Darfur, skrev den tyske avisen Die Welt onsdag.

En tysk etterretningskilde sier på betingelse av anonymitet at han er overrasket over opplysningene, og at han ville ha vurdert opplysningene annerledes.

USA har heller ikke fått noen bekreftelse på at kjemiske våpen skal ha blitt overført fra Syria til Sudan, ifølge en tjenestemann i det amerikanske utenriksdepartementet. Han legger til at USA vil følge opp påstandene. Syrias ambassade i Berlin ønsker ikke å kommentere saken.

Die Welt oppga uspesifiserte vestlige etterretningsrapporter som kilder for opplysningene, og skrev videre at flere titall mennesker skal ha blitt drept under de angivelige kjemiske angrepene i Darfur i mai.

Frosne lik skal ha blitt brakt til et sykehus i Khartoum etter de påståtte kjemiske testangrepene, hvor de deretter ble undersøkt av syriske leger, ifølge Die Welt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.