*Nettavisen* Nyheter.

Tvillinger drepte bestemor

Tvillingbrødrene hadde hatt den 74 år gamle kvinnen som sin bestemor fra de var små. Mandag ble de kjent skyldig i drapet på henne.

10.01.06 00:50

Tvillingbrødrene fra Edmonton nord i London snek seg ut på sin 18 års dag for å rane enken sammen med en 19 år gammel kamerat. De hadde hørt at hun hadde tusenvis av pund i sparepenger gjemt unna. Under ranet ble kvinnen slått og kvalt til døde av 19-åringen, som nylig hadde sluppet ut fra fengsel.

Mandag ble de tre kjent skyldig i uaktsomt drap på den 74 år gamle kvinnen, skriver Reuters. De ble også kjent skyldige i ran.

Selv om 74-åringen var tvillingenes ste-bestemor, hadde hun kjent dem fra de ble født, og de kalte henne bare bestemor.

Under rettssaken fikk juryen høre hvordan tvillingene hadde feiret bursdagen sin hjemme før de ved midnattstid dro ut og møtte 19-åringen, som var kjæreste med 74-åringens barnebarn.

Etter drapet dro de tre tenåringene ut og spiste kebab før de reiste hjem igjen og fortsatte bursdagsfeiringen.

Sjefsetterforsker David Cameron karakteriserte saken som særlig tragisk da han snakket med reportere utenfor rettsbygningen.

- Det er ikke ofte at de som står deg nærmest raner deg og tar livet av deg, uttaler han ifølge Reuters.

Han viste til bilder fra overvåkingskamera som viser tvillingene som smilende tropper opp i en butikk dagen etter drapet for å bruke de stjålne pengene på nye mobiltelefoner. Mesteparten av pengene de stjal viste seg å være for gamle til å kunne veksles inn.

De tre blir sittende i varetekt inntil videre. Straffeutmålingen er ventet 31. januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag