*Nettavisen* Nyheter.

Tvillingrømling ble pågrepet

18-åringen som ved hjelp av sin tvillingbror klarte å rømme fra et svensk fengsel like før jul, er pågrepet.

Til tross for at fengselsbetjentene var klar over at 18-åringen hadde en nesten identisk tvillingbror, klarte de to brødrene å bytte plass under et besøk. Ved å bytte klær, og sminke over to fødselsmerker på kinnet, kunne den fengslede mannen spasere ut i frihet.

Tvillingbroren, som ble igjen i fengselet, måtte slippes fri da personalet oppdaget at han var «feil» tvilling. Rømlingen fortalte Aftonbladet at han hadde stukket av fra fengselet fordi han ville feire jul og nyttår sammen med sin familie. Like etter nyttår ble brødrene pågrepet, hjemme hos seg selv, skriver Aftonbladet.

- Under arrestasjonen satt den ene tvillingen, han som hjalp broren ut, og drakk og spiste ved kjøkkenbordet. Politiet fant andremann under en haug klær i garderoben, opplyser Lars-Åke Pettersson, sjef ved Kronoberg-fengselet.

Politiet antok at det var mannen under kleshaugen som var den ettersøkte tvillingen, men tok for sikkerhets skyld fingeravtrykk.

18-åringen er nå tilbake i ungdomsfengselet i Stockholm hvor han avtjener ti måneders fengsel for grov mishandling og ran.

Klok av skade sier fengselssjef Pettersson at 18-åringen ikke får ta imot besøk, aller minst fra sin bror.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.