Tvinger Lindberg til retten

Foto: Fotograf: (Foto: Erik Veigård/Scanpix)

Den svenske socialstyrelsen mener legeerklæringene ikke er grunn god nok til å utsette rettssaken mot Odd F. Lindberg. Nå håper Lindberg at saken kan flyttes til Norge.

14.01.04 15:47

Odd F. Lindberg ble kjent etter at han avslørte hvordan norske selfangere drev det som ble karakterisert som brutal slakt av sel. Lindberg er nå tiltalt for grov dyremishandling av blant annet fire kuer på en gård i Sverige.

4. februar 2003 skulle Odd F. Lindberg og hans kone møte i Vänersborg tingsrett. Men snart et år etter har Lindberg ennå ikke møtt opp i rettssalen. Hele tre ganger har saken blitt innstilt. Først hadde politiet problemer med å forkynne stevningen. Deretter leverte Lindberg inn flere sykemeldinger og påberopte seg at han og kona var for syke til å møte i retten.

Godkjenner ikke legeerklæring
Nå har socialstyrelsen i Sverige forkastet legeerklæringene. De godkjenner ikke legenes vurdering, skriver Göteborgs-Posten

«Socialstyrelsen finner ikke at de grunner som påberopes i legeerklæringen kan ansees å være til hinder for at Odd Lindberg personlig kan stille til hovedforhandling i tingretten» skriver rådmannen Staffan Peterson og lege Christina Fabian.

Vil ha Elden
Denne måneden søkte Lindberg om at hele rettssaken blir flyttet til Norge. Dette fordi han nå er bosatt i Norge, og fordi han ønsker å bruke advokat John Christian Elden som forsvarer. Elden sier til TV 2 Nettavisen at han har blitt nektet å stille som forsvarer i Sverige fordi han ikke kan nok svensk.

Det faktum at ikke enhver svenske forstår norsk, gjør at de nekter Lindberg å få den forsvarer han ønsker. Da ser jeg ingen annen mulighet enn å flytte saken til Norge der vi forstår både norsk og svensk, sier Elden. Han påpeker at loven åpner for dette hvis påtalemyndigheten i Norge og Sverige blir enige seg imellom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag