Tyfon fører til masseevakuering i Kina

Supertyfonen Chan-hom er på vei mot Shanghai. Myndighetene har startet evakuering av 865.000 mennesker i det østlige Kina.

Den kraftige stormen feide fredag over Taiwan og japanske Okinawa. Lørdag kan den treffe den kinesiske provinsen Zhenjiang rett sør for Shanghai og bli den sterkeste tyfonen som har rammet området siden 1949, ifølge Kinas meteorologiske institutt.

Stormen kostet fem mennesker livet på Filippinenen tidligere i uka. I Japan ble over 20 mennesker skadd da uværet rev med seg trær og hamret løs på bygninger fredag. I Taiwan ble også fire mennesker skadd av trær som veltet.

Tidlig lørdag morgen var tyfonen Chan-hom 235 kilometer sørvest for provinsen Zhenjiang. Vinden har økt i styrke på vei mot land, varsler kinesiske meteorologer.

De har regnet ut at Chan-hom sannsynligvis passerer rett øst for finanshovedstaden Shanghai etter å ha truffet land sør for byen med vindkast på opp mot 210 kilometer i timen.

I tillegg til masseevakueringene har nærmere 30.000 fiskefartøy til kai i Zhenjiang på grunn av værmeldingen. Det melder om ti meter høye bølger utenfor provinsens kyst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.