*Nettavisen* Nyheter.

Tykk kvinne sperret hule

22 turister ble innesperret i en hule da en fet kvinne ble sittende fast.

Den overvektige kvinnen hadde blitt advart om at turen kanskje ikke var noe for henne, før hun gikk inn i Cango-holene i Sør-Afrika første nyttårsdag. Likevel insisterte hun på å prøve.

Det endte med at hun ble sittende fast i en del av hulen kalt Kjærlighetstunnelen, melder BBC.

Fordi kvinnen ble sittende bom fast, kom heller ikke 22 av hennes medturister seg ut. Der ble de sittende i mer enn ti timer. Blant dem var en diabetiker, som måtte få fraktet inn insulin i hulen. Den ble fraktet av en av redningsmennene som klarte å klatre forbi kvinnen.

- Kvinnen falt i en spagat-liknende stilling. Det var ingen måte for henne å få kroppen opp igjen, forteller lederen for hulekomplekset Hein Gerstner til BBC.

Gerstner sier at kvinnen holdt motet oppe og at de andre turistene tok hendelsen usedvanlig bra. Turistene, blant dem to astmatiske barn, fikk tepper og sjokolade sneket inn forbi den kvinnelige proppen i hulen.

Kvinnen ble til slutt dratt løs ved hjelp av et taljesystem kombinert med at parafin ble brukt til å smøre steinoverflatene rundt henne.

- Vi tror at det som går inn må kunne komme ut. Folk setter seg fast stadig vekk, det en uheldig ting som skjer, men det er en del av opplevelsen, sier Gershner.

Kvinnen ble fraktet til sykehus etter hendelsen, men er uskadet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag