*Nettavisen* Nyheter.

Tyrkia bannlyser YouTube

En tyrkisk domstol har innført et forbud mot det populære nettstedet YouTube.

Forbudet ble innført etter at aktoratet fortalte retten at et videoklipp, som er lagt ut på nettstedet YouTube, krenket den tidligere tyrkiske lederen Mustafa Kemal Ataturk, melder BBC. I videoklippet blir både Ataturk og tyrkere generelt blant annet omtalt som homofile.

Det å krenke Ataturk, som er grunnleggeren av det moderne Tyrkia, er en straffbar handling. Til tross for at det krenkende videoklippet er fjernet fra nettstedet, har domstolen likevel besluttet å blokkere tilgangen til YouTube for den tyrkiske befolkningen.

Ifølge tyrkiske medier har det pågått en «virtuell krig» mellom greske og tyrkiske nettbrukere hvor begge parter legger ut krenkende videoklipp.

Lederen for Tyrkias største nettleverandør, Paul Doany, sier at de blokkerte tilgangen til nettstedet umiddelbart etter at dommen ble avsagt.

- Vi er ikke i noen posisjon til å si at det YouTube gjorde var en krenkelse, eller om det var riktig eller galt. En domsbeslutning ble lagt frem for oss, og vi gjør det som den sier, forteller Doany.

Dersom tyrkiske borgere forsøker å logge seg inn på nettstedet blir de møtt med følgende beskjed: «Tilgang til nettstedet www.youtube.com har blitt blokkert i overensstemmelse med domsbeslutning nr: 2007/384».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.