RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyrkia innkaller Vatikanets ambassadør

Pave Frans utfører en velsignelse under hundreårsmarkeringen for massedrapene på armenere i Peterskirken søndag.
Pave Frans utfører en velsignelse under hundreårsmarkeringen for massedrapene på armenere i Peterskirken søndag. Foto: Tony Gentile (Reuters)
Sist oppdatert:
Tyrkia har innkalt Vatikanets ambassadør i landet til et møte etter at Pave Frans brukte ordet «folkemord» om Det osmanske rikets massedrap på armenere.

Tyrkia, som så langt ikke har kommentert Pavens uttalelser, innkalte ambassadøren for å protestere mot beskrivelsen av hendelsene som «folkemord», opplyser en tjenestemann til nyhetsbyrået Reuters.

Les også:Paven om taler drapene på armenere som «folkemord»

Muslimske Tyrkia erkjenner at mange kristne armenere ble drept i sammenstøt med osmanske soldater, da Armenia var en del av det tyrkiskstyrte osmanske riket.

Tyrkerne avviser imidlertid at hundretusener ble drept i et folkemord.

Dette begrepet brukte imidlertid pave Frans under en hundreårsmarkering for massedrapet søndag.

– Det siste århundret har vår menneskelige familie gjennomlevd tre store og enestående tragedier. Den første, som er bredt ansett som «det første folkemordet i det 20. århundre», rammet deres egne armenske folk, sa paven under en messe i Peterskirken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere