RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyrkia med krass reaksjon på folkemord-omtale

Markering i Armenias hovedstad Jerevan av at det er 100 år siden massedrapene på armenere under første verdenskrig. Markeringen fant sted fredag. Foto: David Mdzinarishvili / Reuters / NTB scanpix
Markering i Armenias hovedstad Jerevan av at det er 100 år siden massedrapene på armenere under første verdenskrig. Markeringen fant sted fredag. Foto: David Mdzinarishvili / Reuters / NTB scanpix Foto: David Mdzinarishvili
Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan gir kraftig kritikk til nasjoner som slår fast at massedrapene på 1,5 millioner armenere under første verdenskrig, var folkemord.

Russland, Frankrike og Tyskland blir bedt om å passe på sin egen fortid.

– Først må hver enkelt rense opp i smusset i egen historie, sier Erdogan, ifølge nyhetsbyrået Anadolu.

Uttalelsen kom én dag etter 100-årsmarkeringen av massedrapene på 1,5 millioner armenere. Armenia krever at Tyrkia erkjenner at landets forløper, Det osmanske riket, forsøkte å utrydde det armenske folk. Den tyrkiske regjeringen mener det ikke finnes bevis for folkemord, og at antall døde var mellom 300.000 og 500.000.

Tyskland omtalte massedrapene som folkemord for første gang fredag. I tillegg er Frankrike og Russland blant drøyt 20 land som omtaler drapene på armenerne som folkemord. Norge og flere andre land holder seg til betegnelsen massedrap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere