*Nettavisen* Nyheter.

Tyrkia sender drept russisk flyger til hjemlandet

Stataminiater Davutoglu, opplyser at Tyrkia har tatt hånd om den drepte russiske flygeren og at liket blir sendt videre til Russland for begravelse. Foto: Murad Sezer

Den russiske flygeren som ble drept i Syria etter å ha blitt skutt ned av tyrkiske jagerfly tirsdag, ble lørdag fraktet til Tyrkia, og sendes nå videre til Russland der han skal begraves.

Liket blir behandlet i henhold til russisk-ortodokse tradisjoner, sa statsminister Ahmet Davutoglu på en pressekonferanse i Ankara søndag formiddag, før han skulle dra til Brussel i et EU-møte om migrasjon.

Davutoglu sa på pressekonferansen at den døde russiske flygeren, som ble skutt ned av tyrkiske jagerfly nær grensen til Syria og deretter drept av opprørere på syrisk side av grensen, sent lørdag ble fraktet til Tyrkia og at den drepte russeren blir sendt videre til Russland etter forespørsel fra russiske myndigheter.


Davutoglu sa også at med alle de forskjellige opprørsgruppene som kjemper i Syria, med forskjellige mål, kan det oppstå lignende hendelser på nytt. Det er derfor nødvendig å få på plass et system der informasjon blir delt og koordinert for å hindre nye episoder, sa den tyrkiske statsministeren søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag