RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyrkisk avis sparket journalist for president-kritisk tweet


Kommentatoren anklaget i Twitter- meldingen president Recep Tayyip Erdogan for å være hovedfaktoren bak ekstremistgruppen IS' fremgang.
Kommentatoren anklaget i Twitter- meldingen president Recep Tayyip Erdogan for å være hovedfaktoren bak ekstremistgruppen IS' fremgang. Foto: Harun Ukar (Reuters)
Sist oppdatert:
En ledende tyrkisk avis har sparket en av sine kommentatorer for en Twitter-melding hvor han kritiserer politikken Tyrkias president fører mot ekstremistgruppen IS.

Gursel anklaget i meldingen president Recep Tayyip Erdogan for å være hovedfaktoren bak IS' fremgang. Han skrev også at det er skammelig at verdensledere sendte kondolanser til presidenten etter selvmordangrepet i byen Suruc.

Avisen Milliyet opplyser at kommentator Kadri Gursels engasjement er avsluttet med umiddelbar virkning fordi Twitter-meldingen ikke er i tråd med avisens retningslinjer.

– Som følge av denne holdningen som ødelegger vårt arbeidsmiljø, skiltes våre veier 22. juli, heter det i en uttalelse fra Milliyets ledelse.

En tyrkisk politimann ble skutt og drept og en annen såret under en skyteepisode torsdag i den hovedsakelig kurdiske byen Diyarbakir.

Skuddvekslingen er den siste i en serie voldshendelser i kjølvannet av selvmordsangrepet i grensebyen Suruc mandag, der 32 ungdommer ble drept.

Dagen etter angrepet ble to medlemmer av sikkerhetspolitiet funnet drept i sine hjem i byen Ceylanpinar, like ved grensen til Syria.

Den militære grenen til det kurdiske arbeiderpartiet PKK, som er erklært ulovlig i Tyrkia, og som har kjempet mot sentralmyndighetene i 30 år, har påtatt seg skylden for drapene.

I en erklæring betegnet PKK likvideringen som en hevn for at tyrkiske myndigheter i det skjulte har kontakt med IS.

Selvmorderen i Suruc er av myndighetene blitt identifisert som en 20 år gammel tyrker med bånd til IS.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere