RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyrkiske gisler funnet drept

Levningene til to tyrkiske statsborgere som ble holdt som gisler i Irak, er blitt funnet nord for den irakiske byen Baiji.

De to var tilsynelatende skutt og drept, opplyste den arabiske TV-stasjonen Al-Jazeera fredag. TV-stasjonen navnga ikke sine kilder, og opplysningene er foreløpig ikke bekreftet.

Baiji ligger midt i det sunnimuslimske beltet som strekker seg nord og vest for hovedstaden Bagdad. Meldingene om de to drepte gislene kom under et døgn etter at den italienske journalisten Enzo Baldoni ble drept foran åpent kamera.

Onsdag viste den tyrkiske TV-kanalen NTV et videoklipp med to tyrkiske ingeniører som var blitt bortført fra sin arbeidsplass. Videoen viste væpnede opprørere som truet med å drepe gislene dersom ikke deres arbeidsgiver trakk seg ut av Irak innen 72 timer. Det tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia rapporterte senere at arbeidsgiveren til de to ingeniørene hadde meddelt at de ville stanse arbeidet i Irak.

I alt er minst seks tyrkere blitt bortført i Irak denne måneden, ifølge nyhetsbyrået AFP.

To tyrkiske bedrifter som har ansatte i Irak, Sa-Ra og Usluer, har uttalt at de kommer til å trekke seg ut av landet etter at flere av deres ansatte ble bortført fra arbeidsplassen av irakiske opprørere.

En rekke andre tyrkiske selskaper har allerede trukket seg ut.

(©NTB-Reuters-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere