RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tysk lærer får bruke skaut

Ferestha Ludin og andre muslimske kvinnelige lærere får lov å bære skaut når de underviser hvis det er greit for delstaten, avgjorde en tysk forfatningsdomstol onsdag.

Ifølge domstolen er det opp til den enkelte delstat å innføre forbud. Men så lenge det ikke finnes et klart forbud i delstaten, kan muslimske kvinner få bære sin hijab i skolen som de vil, melder NTB-Reuters-Ritzau.

Gikk rettens vei

Den afghanske kvinnen Fereshta Ludin ble utestengt fra en lærerjobb i Stuttgart fordi hun bar skaut, og nå har domstolen altså gitt henne medhold.

Myndighetene i delstaten Baden-Württemberg mente at skautet hennes er i strid med den tyske stats nøytralitet når det gjelder religion, og tre lavere domstoler har tidligere avvist klagen fra 31-åringen.

Ludin mener på sin side at religionsfriheten i landet gir henne rett til å velge hva slags hodeplagg hun vil gå med.

Lager regler

Det samme hodeplagget skaper også strid i Frankrike hvor det er nedsatt en kommisjon som skal finne fram til felles regler for bruk av hijab i skolen og på arbeidsplasser. Frankrikes statsminister Jean-Pierre Raffarin uttalte nylig at religiøse symboler som skaut ikke hører hjemme i franske offentlige skoler.

- Skal ikke diskrimineres

I Norge arbeider myndighetene for at kvinner med hodeplagg ikke skal diskrimineres i arbeidslivet

Også i Storbritannia anses hijab som et uproblematisk tegn på at samfunnet er blitt mer flerkulturelt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere