RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UTEN HIJAB: Den tyske forsvarsministeren, Ursula von der Leyen, fotografert under det regionale sikkerhetsmøtet Manama dialogen i Bahrain tidligere denne måneden. På sitt besøk i Midtøsten var hun også i Saudi Arabia der hun altså lot være å iføre seg det påbudte klesplagget for kvinner.
UTEN HIJAB: Den tyske forsvarsministeren, Ursula von der Leyen, fotografert under det regionale sikkerhetsmøtet Manama dialogen i Bahrain tidligere denne måneden. På sitt besøk i Midtøsten var hun også i Saudi Arabia der hun altså lot være å iføre seg det påbudte klesplagget for kvinner. Foto: Hamad I Mohammed (Reuters)

Tysk minister nektet å bruke hijab i Saudi-Arabia

- Det irriterer meg når kvinner blir dyttet inn i en abaya, sier ministeren.

Tysklands forsvarminister, Ursula von der Leyen, nektet å bruke abaya da hun besøkte Saudi Arabias hovedstad Riyadh.

Abaya består av en hijab som dekker hodet, og et kappeformet ytterplagg som dekker resten av kroppen. Mens det i Tyskland går mot forbud mot visse heldekkende plagg, er det påbudt å dekke til håret og hele kroppen i Saudi Arabia, men det er valgfritt om man ønsker å dekke til ansiktet.

I det konservative landet møtte ministeren prins Salman bin Abdulaziz Al-Saud, som er andre visestatsminister i landet og sønnen til kong Salman.

Hennes valg om ikke å iføre seg det påbudte antrekket for kvinner i Saudi Arabia, vekket reaksjoner blant annet på Twitter, skriver Daily Mail.

«Ok, så hvorfor ble hun ikke arrestert? Hykleri og dobbeltstandard» skrev en bruker med henvisning til kvinnen  Malak Al Shehri som for kort tid siden ble arrestert fordi hun gikk med vestlige klær og håret fritt.

BLE ARRESTERT: Kvinnen Malak Al Shehri ble arrestert etter at dette bildet ble tatt i Saudi-Arabia. Hva som nå skjer med henne er uvisst.

Les egen sak: Kvinne trues på livet etter å ha droppet hijaben

En annen skrev: «Den tyske forsvarsministeren: Å ikke bruke hijab i Saudi var bevisst. Dette er en fornærmelse mot Saudi Arabia!»

På spørsmål fra tyske Das Bild om hvorfor hun ikke iførte seg abaya, svarer Leyen:

- Ingen kvinner i min delegasjon må bære abaya. Retten til å velge dine egne klær er en rett delt av kvinner og menn. Det irriterer meg når kvinner blir dyttet inn i en abaya.

Avisen skriver at selv om folk reagerte på klesbruken til kvinnene i den tyske delegasjonen, så var det ingen som ytret seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere