*Nettavisen* Nyheter.

Tysk sado-kannibal for retten

Foto: (EPA)

Tyskeren som hugget av en frivillig manns penis og spiste den, før han til drepte ham og hogg ham i småbiter, møter onsdag i retten.

02.12.03 12:33

Armin Meiwes står tiltalt i en av de mest groteske kriminalsakene i tysk historie. 42-åringen har innrømmet at han drepte 43 år gamle Bernd Juergen Brandes, hugget ham i småbiter og spist ham.

Brandes skal frivillig ha meldt seg for å bli drept og spist.

Svarte på annonse
Brandes svarte på en annonse på internett der Meiwes spurte etter «unge, velbygde menn mellom 18 og 30 år til slakting». Etter å ha ryddet opp i sitt privatliv, dro Brandes så til Meiwes hus i den stille byen Rotenburg.

Der skal Brandes ifølge aktoratet ha latt Meiwes kutte av ham penisen, som de så stekte og spiste sammen. Deretter hogg Meiwes ham til døde med en kjøkkenkniv, delte liket i småbiter og spiste deler av kjøttet. Resten av menneskekjøttet ble lagret i dypfryseren, mens bein og hodeskallen ble begravd i hagen, skriver AFP.

Livstid
Aktoratet mener at Meiwes er skyldig i drap «for sin egen seksuelle tilfredsstillelses skyld», selv om Brandes ønsket å dø, og at han må belage seg på livstid i fengsel. Meiwes er også tiltalt for å forstyrre «den dødes fred», fordi han kuttet opp liket.

Forsvareren til Meiwes, Harald Ermel, sier at klienten hans i verste fall er skyldig i å drepe på forespørsel, som har en maksimumsstraff på fem år i fengsel. Kannibalisme er ikke en forbrytelse i seg selv i Tyskland.

Forsvaret bygger sin sak på at Meiwes bare drepte da han ble bedt om det. Ermel forteller at blant annet en kokk, en lærer, en hotellarbeider og en pensjonist også kontaktet Meiwes. Da skal også ha reist for å besøke Meiwes og for å «henge på en krok i slakterrommet hans», men de ble ikke drept.

En likte han ikke, en var for tykk og en tredje trakk seg, forteller Ermel. Bare Brandes ble, og en gang i løpet av de ti timene det hele foregikk, avslo han til og med et tilbud fra Meiwel om å ringe etter lege.

Innrømmer forholdet
Meiwes selv skal ha vært i kontakt med 430 personer som delte hans fantasier, men nå angrer han på hva han har gjort.

- Jeg innrømmer det jeg har gjort. Jeg erkjenner at jeg er skyldig og jeg angrer på mine handlinger, sier Meiwes til Welt am Sonntag.

Han sa videre at han ville akseptere sin straff, og vil bruke årene i fengsel til å skrive sin memoarer for å avskrekke folk som har linkende interesser.

En dom i saken er ventet i januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.