RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tysk stank gir britisk hodepine

Britene rystet av illeluktende vind.

Nødsentralene i sør i Storbritannia ble før helgen nedringt av bekymrede innbyggere.

En voldsomt stram lukt skyllet inn over den britiske kysten fredag morgen, og verken politi, brannvesen eller vannverket kunne forklare stanken, skriver Daily Mail.

Etter hvert ble det klart at den sterke vinden fra øst kunne forklare fenomenet. På kontinentet er det nemlig gjødselsesong, og det er tyskerne som får skylden for den forferdelige stanken.

Tyske meteorologer innrømmer at en vindforandring har skjøvet lukten over Nordsjøen akkurat når gjødslet modnet til utålelige grader.

Monarkiet rammet
Helt fra Suffolk til Surrey, vest for Berkshire og ned til sørkysten har de merket stanken, og selv ikke de kongelige i Windsor Castle har sluppet unna.

- Da jeg dro hjemmefra i morges var stanken nærmest utålelig, men jeg har ikke hørt noen klager fra folk ennå. Jeg tror dronningen er hjemme. Jeg håper hun har lukket vinduene sine, sier en talsmann for turistkontoret i Berkshire til Daily Mail.

- Tårene trillet
I Tyskland har selvfølgelig heller ikke sluppet unna stanken. Landets største avis, Bild Zeitung, skrev torsdag følgende om situasjonen i havnebyen Hamburg:

- Hele byen hadde nesen sin i lufta. Det var verst i Blankenese (en forstad) og i Othmarschen som i et kufjøs. Tårene trillet nedover ansiktene. Det luktet som, det stinket som – GJØDSEL!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere