*Nettavisen* Nyheter.

Tyskland brukte 23 milliarder euro på flyktninginnsats i fjor

Statsminister Angela Merkel forsvarer at hundretusener av migranter fikk komme til Tyskland. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Tyskland brukte i alt 23 milliarder euro, tilsvarende 215 milliarder kroner, på innsatsen for flyktninger og asylsøkere i 2018.

Beløpet dekker både utgifter til integrering i Tyskland og utgifter til å bekjempe årsakene til migrasjon i andre land, viser et dokument fra regjeringen som Reuters har fått tilgang til.

Det er en økning fra året før på 11 prosent og er det høyeste noensinne.

Statsminister Angela Merkel har ofte forsvart sin beslutning om å åpne grensene i 2015 for hundretusener av flyktninger.

Beslutningen er sterkt kritisert av høyresiden og har gitt det nasjonalistiske partiet AfD et kraftig oppsving. Andre mener at beslutningen var en genistrek som bidrar til å avhjelpe en framtidig krise i landet med stor mangel på arbeidskraft.

Merkel har imidlertid lovet å forebygge lignende situasjoner ved å hjelpe i nærområdene til konfliktrammede land. Regjeringen har brukt 7,9 milliarder euro på tiltak for å holde migranter ute av EU og forbedre levekårene i nærområdene.

Det er hovedsakelig delstatene som har ansvar for å huse og integrere flyktningene fra land som Syria, Irak og Afghanistan, og de har fått 7,5 milliarder euro fra regjeringen i 2018.

Alice Weidel, som er gruppeleder for AfD i Forbundsdagen, kritiserer de store utgiftene.

– Dette er en dyr velkomstfest som går ut over våre borgere, sier hun.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.