RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyskland forbyr ekstremistgruppe

Sist oppdatert:
Tyske myndigheter innfører forbud mot en muslimsk gruppering som åpent skal ha oppfordret muslimer til å drepe kristne.

Tyskland innfører formelt forbud mot gruppen Multi-Kultur-Haus etter å ha funnet indikasjoner på at gruppen oppfordrer muslimer til å drepe jøder og kristne, samt til å gjennomføre selvmordsangrep i Irak.

- Truet rikets sikkerhet
Ifølge de lokale myndighetene i delstaten Bayern truer Multi-Kultur-Haus fredelig sameksistens mellom tyskere og utlendinger. Myndighetene er dessuten av den oppfatning at gruppens virksomhet truer landets sikkerhet.

Gruppen skal ha støttet krefter utenfor Tyskland som er «uforenlige med de grunnleggende verdiene i et styresett som respekterer folks verdighet», sier innenriksminister Gunther Beckstein.

Forbudet er et skritt blant mange av tysk offensiv mot ekstreme islamister i Ulm og Neu-Ulm.

Khaled al-Masri, en tysk statsborger som saksøker CIA for kidnapping og for å ha blitt brakt til Afghanistan som amerikansk etterretnings fange, skal ha erkjent at han har besøkt gruppens lokaler.

Al-Masri hevder amerikanske etterretningsagenter forhørte ham om hvem han kjente i muslimske miljøer i Ulm og Neu-Ulm. Den tyske statsborgeren hevder han kjente Reda Seyam, en tysker av egyptisk opprinnelse som er under etterforskning for tilhørighet til al-Qaida. Al-Masri benekter imidlertid en hver befatning med terrorhandlinger.

Frøs konto
Onsdag beslagla sikkerhetsrepresentanter for myndighetene den ovennevnte gruppens lokaler i Neu-Ulm, og frøs gruppens bankkonto i Stuttgart. Det er ikke meldt om pågrepne i forbindelse med aksjonen, melder AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere