RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyskland gjeninnfører Dublin-reglene

Tyskland har gjeninnført Dublin-reglene for flyktninger og migranter fra Syria, noe som betyr at tyske myndigheter nå kan sende syrerne tilbake til det første EU-landet de ankom.

Det bekreftet en talsmann for det tyske innenriksdepartementet tirsdag ettermiddag.

Den tyske avgjørelsen kommer etter at landet har mottatt titusener av syrere de siste månedene. Statsminister Angela Merkel valgte å legge Dublin-reglene til side og tillate syrerne å registrere seg i Tyskland selv om de hadde ankommet et annet EU-land først. Merkel har blitt kritisert både av politiske motstandere og sine egne partifeller for avgjørelsen, og det har blitt hevdet at hun med dette oppfordret enda flere til å dra til Tyskland.

Artikkelen fortsetter under.

Dublin-reglene innebærer at flyktninger og migranter må registreres i det første EU-landet de ankommer. Hvis de ikke blir registrert der, og drar videre til et annet EU-land, kan de bli sendt tilbake til det første EU-landet de ankom. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere