RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyskland stanser Dublin-retur av syrere


Tysklands innenriksminister Thomas de Maiziere (i midten) i samtale med flyktninger i en leir i Tyskland tirsdag.
Tysklands innenriksminister Thomas de Maiziere (i midten) i samtale med flyktninger i en leir i Tyskland tirsdag. Foto: Ralph Orlowski (Reuters)
Sist oppdatert:
Slutter å returnere syrere til første ankomstland.

BERLIN (NTB-AFP): Tyskland har sluttet å returnere syriske asylsøkere til deres første ankomstland i EU, slik de har mulighet til i henhold til Dublin-avtalen.

Dublin-avtalen slår fast at det er migrantenes første ankomstland i Unionen som skal behandle asylsøknaden. I praksis betyr dette at land som Hellas og Italia mottar store mengder søknader fra migranter som ankommer fra Middelhavet.

Tirsdag bekrefter Tyskland at landet ikke lenger benytter seg av muligheten i Dublin-avtalen for syriske asylsøkere. EU hyller avgjørelsen som et tegn på europeisk solidaritet.

– For EU-kommisjonen er dette en anerkjennelse av at vi ikke kan la medlemslandene ved de ytre grensene håndtere det store antallet asylsøkere alene, sier kommisjonens talskvinne Natasha Bertaud.

De første sju månedene i år ankom nesten 340.000 flyktninger og migranter EU.

Tysklands innenriksminister Thomas de Maizière uttalte sist uke ifølge NRK at Tyskland forventer 800.000 asylsøkere i 2015. Tidligere har man regnet med 500.000 nye asylsøkere i løpet av året.

Torsdag kritiserte Maizière europeiske institusjoner for å "arbeide i lav hastighet" med å finne løsninger på krisen.

Tysklands forbundskansler Angela Merkel fordømte mandag voldelige protester mot flyktninger øst i landet. Hun beskyldte nynazister for å stå bak hat-budskap og lokale innbyggere for å slutte opp om opptøyene, melder Retuers.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere