*Nettavisen* Nyheter.

Tyskland tilbyr opp mot 3.000 euro til asylsøkere med avslag

Tysklands innenriksminister Thomas de Maizière (til høyre). Her avbildet med Frankrikes innenriksminister Gérard Collomb under et møte i Berlin 7. november. Foto: Ralf Hirschberger (AP)

Asylsøkere med avslag på søknaden kan søke om opp mot 3.000 euro i økonomisk støtte hvis de velger å returnere frivillig til hjemlandet.

04.12.17 07:31

Familier som returnerer, kan søke om varer og tjenester for 3.000 euro (29.550 kroner), mens enkeltpersoner kan motta varer og tjenester til en verdi av 1000 euro i hjemlandet, melder Tysklands innenriksdepartement søndag.

Ifølge departementet er ordningen en forlengelse av et eksisterende støtteprogram som ble lansert i februar.

I 2015 og 2016 ankom det like under én million migranter til Tyskland fra blant annet Syria, Afghanistan og Irak. Den tyske regjeringen forsøker nå å stimulere til frivillige returer av asylsøkere som har fått avslag.

– Hvis du bestemmer deg for frivillig avgang innen utgangen av februar, kan du få ikke bare oppstartshjelp, men også boligkostnadsstøtte for det første året i hjemlandet ditt, sa innenriksminister Thomas de Maizière, ifølge den tyske tabloidavisa Bild.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag